Хоу-хоу-хоу, коледно е вече вън!

 

Настъпват дните, в които всички успяваме да си поемем глътка въздух и да прекараме време с най-близките. Затова екипът на Игрите на 90-те Ви пожелава светли празници, изпълнени с много топлина, уют и игри.

 

Благодарим за доброто сътрудничество и очакваме нови споделени моменти заедно!

 

И тъй като би ни било много трудно да успеем да раздадем подаръци за всички деца, то нашият нематериален подарък е списък с игри, които можете да си направите с подръчни материали, за да споделите най-ценното с децата си – вашето време и внимание.

 

Светли празници, много игри и до нови срещи през 2022-ра, когато сме ви подготвили нова порция от забавления за цялото семейство.

 

 

 

Домашен хокей

Домашен хокей

Светкавицата – това е прякорът на един от най-добрите нападатели в хокея на лед, а причината за това е, че средната скорост, с която изпраща шайбата към вратата е по-бърза от тази на автомобил.

Асоциации

Асоциации

Телепатията е разчитане на мислите на друг човек от разстояние. Много магьосници са се опитвали да докажат, че я владеят, но досега никой не е успял.

Прескочикобила

Прескочикобила

Тази игра се играе от незапомнени времена. Знае се, че е била любима дори в царските дворове в Европа през Средновековието, когато с нея са се забавлявали царе и придворни.

Направи си палатка

Преди да бъдат създадени разтегателните палатки, индианците са използвали бамбукови пръчки и слама, за да направят своите колиби за живеене.

Море, суша, небе

Бързината и ловкостта са важна част от много спортове. Усъвършенстването на тези две качества могат да помогнат както в надпреварите, така и в живота, когато говорим за бърза мисъл.

Гатанки

От незапомнени време, за да предават знания и да учат нови неща, хората трябвало да отговорят на интересни въпроси, които нарекли гатанки.

„Изготвяне на пъзел“

Знаете ли как са се появили пъзелите? Всъщност те щели да са учебно пособие, за да улеснят децата да изучават световната география.

Върлаци

В древността елините, потомци на които са съвременните гърци, използвали различни ядки като орех, лешник, кестен, и и дори скъпоценни камъни, за да играят на върлаци.

„Сляпа баба“

Сляпа баба е игра позната по цял свят. В Испания я наричат „Сляпа муха“, в Италия и Германия „Сляпо кокошка“.