Родителите и социалните мрежи
October 10, 2020

От известно време и по-конкретно от появата на социалните мрежи, дебелите книги с правила за възпитание на подрастващи, вече не само не са мода, но не са и особено ефективни.
На тяхно място идват кратки наръчници за родителско поведение в социалните мрежи. Причината за това е динамиката, в която всички живеем и фактът, че ежедневната комуникация между деца и родители протича по телефона. Проучванията показват, че тинейджърите предпочитат родителските тела да не звънят през 5 минути, а да им пишат, защото това е начинът, по който комуникират и с връстниците си. Тук обаче има няколко уловки и е важно да има обособени правила, а именно – родителите не трябва да споделят менторски статии в профилите на децата си. Фактът, че социалните мрежи са среда за общуване не означава, че са и поле за възпитание. Времето, което родители и деца прекарват заедно вечер или през уикенда, използвайки реална комуникация, остава единственият начин, по който по-сериозните разговори могат и трябва да бъдат провеждани.
Оказва се, че младежите не приемат с особена радост родителските коментират под техните снимки и постове, защото това може да предизвика шеги от стана на връстниците им. Още нещо интересно е, че тинейджърите не толерират и родителската активност в профилите на приятелите им. Запазване на неутралитет- това е съветът на психолозите, които вече анализират и влиянието на интернет върху отношенията родител-дете .

Запиши се за нашия бюлетин,
                                       
за да си в час с развитието на блога ни

Хайде да се запознаем!

Остави ни съобщение и ние ще ти отговорим възможно най-бързо.

Други начини да се свържете с нас


contacts@igritena90.eu

гр. София, България

+359 894 3993 74

Последвайте ни:

Share This