Игрите на 90-те е формат, който има за цел да покаже на новото поколение кои са игрите, заради които до късните часове в междублоковите пространства, отекваше детски смях през миналия век. Наша мисия е да дадем възможност на малко по-порасналите да се отделят поне за няколко часа от паралелната дигитална реалност и да поиграят с децата си.

Фестивалът ‘Игрите на 90-те’ има за цел да премахне бариерите в комуникацията между поколенията и да събере малки и големи на едно място. Затова реферите на Игрите на 90-те ще обясняват правилата им на всяко хлапе, дори и на родителите, които искат да се включат в различните игри.

Това е причината за своето първо ни гостуване в Димитровград, точно в 10:30 на централна алея / бул. “България”/ да започне най-голямата досега паралелна игра на цели играят 7 емблематични игри: Ластик, Дама, Народна топка, Пиян морков, Съдже, Дърпане на въже, Скачане на въже.

Входът ще бъде свободен, а заедно с любезните ни домакини от Община Димитровград сме подготвили изненада за малчуганите, ако са били активни и са се включили във всички игри.

Очакваме Ви!