„Темата на NOVA“: „Детство.com“ (ВИДЕО)
November 10, 2020

Наближава ли моментът, в който пренасищането с технологии ще достигне своя предел?

Технологиите на бъдещето изцяло промениха начина, по който учат и живеят децата в днешно време. Мобилните устройства неусетно навлязоха в ежедневието ни и вече заемат мястото на основен източник на информация. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Даниела Пехливанова и операторът Росен Илиев разглеждат комплексното влияние на технологиите върху различни аспекти от живота на децата.

Училището на бъдещето все по-често ще заменя тетрадките, химикалите и тежките учебници с телефон и таблет. Докато някои училища са пример как технологиите успешно протягат ръка на образованието, отвъд портите му реалността е друга. 12 % от децата започват да използват телефон преди да навършат две години. Тази новопридобита способност обаче оставя на заден план възпитанието, социалните умения, потребността от спорт и възможността за концентрация на децата. Точно затова психолозите наричат съвременното поколение – поколение на отчуждението.

Наближава ли моментът, в който пренасищането с технологии ще достигне своя предел и къде се крие разковничето за щастието и здравето на децата?

Цялото предаване гледайте във видеото и на сайта на НоваТВ.

 

Запиши се за нашия бюлетин,
                                       
за да си в час с развитието на блога ни

Хайде да се запознаем!

Остави ни съобщение и ние ще ти отговорим възможно най-бързо.

Други начини да се свържете с нас


contacts@igritena90.eu

гр. София, България

+359 894 3993 74

Последвайте ни:

Share This