Bulgaria ON AIR
November 10, 2020

Игрите на 90-те оживяха през 2020 г. у нас

 

Светлозара Лазарова и Сами Догмуш забавляват малки и големи

Възможно ли е нашето детство да бъде интересно за децата на новия век и колко дълго задържаха вниманието на сегашните малчугани игрите на 90-те години?

Повече за инициативата разказаха в студиото на “България сутрин” организаторите на първите по рода си забавления от преди 30 години – създателят на проекта Сами Догмуш и проектният мениджър Светлозара Лазарова. Първото събитие се е провело на 8 и 9 август около крепостта Баба Вида във Видин.

“На 7 различни терена имаше рефери, които предоставяха на децата атрибутите за игра и им обясняваха правилата. Нашият проект има за цел да събере на едно място родители и деца. В много от игрите те се включваха заедно”, разказа Лазарова.

“Имаше “открития”, с които не се бяха сблъсквали и беше необходимо да ги инструктираме как се играят тези игри. Имаше и доста деца, които вече знаеха и очакваха с нетърпение да играят”, отбеляза Сами Догмуш пред Bulgaria ON AIR.

В първото издание организаторите са запознали децата с игрите на ластик, дама, федербал, дърпане на въже, народна топка, криеница, въртене на обръч и други.

“Нашата цел да е обиколим малките и големите градове и да покажем на родителите и децата как да се забавляват заедно. Да заздравим моста между поколенията”, каза още Сами Догмуш.

“Решили сме да изкараме децата от социалните мрежи. Работим по изграждане на голяма платформа – сайт на игрите на 90-те. Да съберем игрите от всички краища на България – как са се казвали и какви са разликите в правилата”, посочи Светлозара Лазарова.

Вижте целия разговор във видеото.

Линк към статията: https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/201385-igrite-na-90-te-ozhivyaha-prez-2020-g-u-nas

Запиши се за нашия бюлетин,
                                       
за да си в час с развитието на блога ни

Хайде да се запознаем!

Остави ни съобщение и ние ще ти отговорим възможно най-бързо.

Други начини да се свържете с нас


contacts@igritena90.eu

гр. София, България

+359 894 3993 74

Последвайте ни:

Share This